Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝ ΣΤΕΡΕΩΣΟΝ ΚΥΡΙΕ


Αισθήματα ιερής συγκίνησης και εγκάρδιας ικανοποίησης είχαν  οι ενορίτες μας και οι προσκυνητές το διήμερο 5 και 6 Φεβρουαρίου 2013.
Δεν ήταν μόνο η εορτή του Αγίου Παρθενίου ,προστάτη των καρκινοπαθών,αλλά και γιατί ο Αγιος αποκτούσε την χώρο του.Τιμάται άλλωστε ιδιαίτερα στον ναό μας ιδιαίτερα εδώ  και λίγα χρόνια,αφού φυλάσσεται τεμάχιο του ιερού λειψάνου του και τελείται κάθε Τετάρτη η ιερή παράκλησή του.
Συγκεκριμενα,την παραμονή τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός,στο τέλος του οποίου  μίλησε κατάλληλα ο Παν/τος αρχιμ. π.Αθηναγόρας Καλυβάς.  Την επομένη μετά τον Ορθρο,  τελέσθηκε Αρχιερατική Θ.Λειτουργία,προεξάρχοντος του Σεβ.Μητροπολίτου Περιστερίου κ.κ. Χρυσοστόμου .Τον θ.Λόγο  εμπνευσμένα κήρυξε ο Παν/τος Αρχιμ.ο.Αιμιλιανός Παπαδάκης. Στο τέλος της ευχαριστιακής συνάξεως όλοι, κλήρος και λαός, κατευθύνθηκαν εν πομπή στο υπόγειο του ναού  όπου  και  έγιναν τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου του Αγ.Παρθενίου,από τον Σεπτό ποιμενάρχη μας κ.Χρυσόστομο.Στο τέλος της όλης ακολουθίας ο προϊστάμενος της εκκλησιαστικής κοινότητας,Παν/τος Αρχιμ.π.Χερουβείμ Μεστούσης ευχαρίστησε όλους και ιδιαίτερα τους δωρητές ,που βοήθησαν ώστε,σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει  πραξη όνειρο πολλών ετών.Ο Σεβ.Μητροπολίτης μας στην συνέχεια  με λόγια θερμά  εξέφρασε την ευαρέσκειά   του για όλους τους συντελεστές του ωραίου    παρεκκλησίου  .Ευχήθηκε εγκάρδια και πατρικά  να έχουμε όλοι μας  την προστασία του,ιδίως  σε θέματα υγείας.Τέλος έγιναν τ΄αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου