Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ
ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥΕληξαν με επιτυχία οι λατρευτικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, προστάτου της ομώνυμης εκκλησιαστικής κοινότητας των Νέων Σεπολίων, της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της τοπικής Εκκλησίας κ.Χρυσόστομος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο τέλος της οποίας ευχαρίστησε το επιτελείο του Ναού για την όλη ετοιμασία και οργάνωση των εκδηλώσεων. Τον Θ.Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ι.Μητροπόλεως Αρχιμ. Γεράσιμος Καραμολέγκος. Εν τω μεταξύ τελέσθηκε παράκληση του Ευαγγελιστού και του Αγίου Παρθενίου.

Αποκορύφωμα ηταν η Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Θωμά κατά την οποίαν ( αφού ομίλησε κατάλληλα ο προιστάμενος του Ναού π.Χερουβείμ Μεστούσης ) τιμήθηκαν δύο μητέρες, μια γιαγιά και μια νεαρή με την ευκαρία ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ. Ακολούθησε λιτανεία των Ιερών Εικόνων του πολιούχου Αγίου του Ναού και αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Δημιόβης. Στις εκδηλώσεις τις Κυριακής του Θωμά συμμετείχε και ο σύλλογος ΠΑΓΚΡΑΤΙΩΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ που έχουν προστάτη τους τον Αγιο Ιωάννη τον Θεολόγο.

Κατά την διάρκεια της εορτής υπήρξε και Δωροέκθεση υπερ των έργων του Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου